top of page

NIEUWS

Zoeken

Beperkte gemeenschap van goederen, hoe zat het ook al weer?

Sinds 1 januari 2018, trouw je als je niets anders regelt, automatisch onder een beperkte gemeenschap van goederen. Dat is echt iets anders dan trouwen onder de algehele gemeenschap van goederen, die we daarvoor gangbaar is.

Bezittingen en schulden van u zelf van voor het huwelijk, vallen niet onder de gemeenschap. Dus als je gaat scheiden ben je niet verantwoordelijk voor de studieschuld van de ander die opgebouwd is voor het huwelijk of geregistreerd partnerschap. En jouw spaargeld van voor het huwelijk hoef je ook niet te delen. Alleen wat jullie gezamenlijk tijdens het huwelijk hebben opgebouwd aan bezittingen en schulden, moeten 50-50 gedeeld worden.

Er is wel een addertje onder het gras. Je moet wel kunnen aantonen wat jouw bezittingen en schulden waren voor het huwelijk. Wil je weten waar jij rekening mee moet houden bij een scheiding? Neem dan contact met ons op. Wij informeren je graag!

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kortere partneralimentatie

De duur van de partneralimentatie wordt verkort van twaalf jaar naar vijf jaar. Dit hebben de VVD, D66 en PvdA besloten na een onderhandeling van meer dan een jaar. De wijziging van de partneralimenta

bottom of page