top of page

ECHTSCHEIDING

Kinderen
Je scheiding goed geregeld

Bij een echtscheiding moeten veel zaken geregeld worden. En dat wil je in 1 keer goed doen. Daarom is een gecertificeerde scheidingsmediator een verstandige keuze.

Waarom kiezen voor mediation?

  • Jullie blijven met elkaar in gesprek en er volgt geen verder ontwrichtende juridische procedure.

  • Jullie zijn gemiddeldin een periode van 4 tot 8 weken gescheiden (het kan zelfs nog sneller als je dat wenst).

  • Jullie krijgen een duidelijk echtscheidingsconvenant dat jullie wensen rondom de scheiding weergeeft

  • Jullie maken samen afspraken over alimentatie, verdeling van de woning en omgangsregeling met de kinderen.

  • Jullie beider belangen worden in gelijke mate gerespecteerd.

  • Jullie krijgen vooraf duidelijkheid over de kosten en de duur van de scheiding.


 

Familie bij een Beach

Voor kinderen is een scheiding altijd een heftige gebeurtenis. Belangrijk is dan dat jullie tijdens en na de scheiding goed contact met elkaar maar ook met de kinderen blijven houden. Als het contact via advocaten gaat en er meer ruzie bij de scheiding komt, krijgen de kinderen al snel het idee dat ze tussen hun ouders moeten kiezen. 

Tijdens de mediation maken jullie samen alle beslissingen. Jullie, als ouders van de kinderen, weten wat het beste voor hen is. Daar hebben jullie geen rechter voor nodig. Bovendien wordt tijdens de mediation al vooruit gekeken. Verschillende mogelijke scenario's zullen de revue passeren. Hoe willen jullie bijvoorbeeld samen op zoek naar de meest geschikte school voor het kind? 

Kortom, jullie maken nu al de keuze hoe jullie in de toekomst met elkaar de ouders van de kinderen willen zijn. En tegelijkertijd bouwen jullie aan de communicatie tussen elkaar, voor nu en later.

Vul het formulier in en wij bellen terug

Bedankt! Bericht verzonden.

Scheiding bij TACT Mediation


Bij TACT Mediation vinden wij dat een goede echtscheidingsmediator heldere informatie geeft, de wensen analyseert en duidelijke begeleiding en ondersteuning biedt bij de te maken afspraken. Hierdoor helpen onze mediators jou en jouw partner om de scheiding met zo min mogelijk frustraties tot een goed einde te brengen. De scheidingsmediators komen met alternatieven als jij en je partner vastlopen. Tegelijkertijd hebben wij oog voor dubbele agenda's en de invloed die familie en vrienden op het proces kunnen hebben. En dankzij de scheidingsbemiddeling wordt ervoor gezorgd dat jullie met elkaar in gesprek blijven, zodat jullie eventuele problemen na de scheiding zelf kunnen oplossen. 

De mediators zorgen er ook voor dat er geen zaken afgesproken worden, die juridisch gezien niet kunnen. De mediation heeft als doel dat jullie gezamenlijk goede afspraken maken, die vertrouwen geven voor de toekomst. 

bottom of page