top of page

ONLINE MEDIATION

Nu we te maken hebben met Corona, is het bij elkaar komen, zelfs in kleine samenstelling voor een mediation gesprek, niet meer zo vanzelfsprekend. Daarom is online mediation een goed alternatief. In plaats van de gesprekken op locatie te plannen, spreken we via videovergaderen.

De regels met betrekking tot de vrijwilligheid en vertrouwelijkheid van een traditionele mediation en met betrekking tot de onpartijdigheid van de mediator gelden ook voor de online mediation.

Voordelen online mediation

Online mediaton heeft ten opzichte van traditionele mediation verschillende voordelen:

  • Gedurende deze spannende periodes hoef je niet naar het kantoor van de mediator en/of je hoeft de mediator niet thuis te ontvangen.

  • Je kunt van achter jouw computer, laptop en of mobiele telefoon meedoen aan de mediation.

  • Je bepaalt zelf het moment waarop je wilt reageren op de mails van de mediator en de andere partij.

  • Je wordt niet geconfronteerd met de emoties van de andere partij.

  • Het verkrijgen van een toevoeging van de Raad voor Rechtsbijstand is gewoon mogelijk.

Hand op Laptop
Hoe lang duurt online mediation?

Online mediation duurt in principe net zo lang als een traditionele mediation.  

Tijdens de intake zal de mediator een indicatie kunnen geven van de duur van het mediation proces.

Stap 1

Kennismaking en intake

​Door het invullen van het contactformulier op deze site of in een e-mail geef je kort aan wie je bent,  welk probleem er is en wat je via de mediation graag geregeld wilt hebben. Bijvoorbeeld wij willen een echtscheiding regelen met een ouderschapsplan voor de kinderen en een alimentatieberekening.  

Wij nemen zo snel mogelijk contact op voor het maken van een online kennismakingsgesprek

Stap 2 

Mediation overeenkomst

Na het online kennismakingsgesprek wordt besloten of we wel of niet verder gaan. Als we starten met de mediation, moet er altijd een mediationovereenkomst getekend worden. Dit kan gewoon thuis en vervolgens gemaild of opgestuurd worden. Vervolgens kunnen we direct starten met de mediation. Ook een eventuele aanvraag voor toevoeging, wordt direct gedaan. 

Stap 3

Het mediation proces

De mediator stelt tijdens de online gesprekken en via de e-mail gerichte vragen om de conflictpunten duidelijk te krijgen. Onder begeleiding van de mediator worden alle conflictpunten behandeld en worden jullie begeleid naar gedragen oplossingen. De gekozen oplossingen worden door de  mediator vastgelegd in een convenant. Het convenant wordt in overleg met jullie definitief gemaakt. 

Stap 4

Afronding van de mediation

Met de ondertekening van het convenant is het mediation proces  formeel beëindigd. De mediation zorgt er samen met jullie voor dat de handtekeningen op de juiste manier op de documenten komt. 

indien noodzakelijk worden de stukken naar de advocaat. gestuurd om het convenant door de rechter  te laten bekrachtigen. 

bottom of page